Digitalisatie: BESIX en haar partners verbeteren werfbeheer met Conneqtr (België)

2 juni 2021

Conneqtr, in het kort!

Jean Polet, General Manager Key Projects voor BESIX: "Conneqtr heeft twee geweldige aspecten. Enerzijds zijn de digitale oplossingen die Conneqtr biedt kwalitatief en relevant en zullen ze de administratieve last van onze teams op de werven effectief verminderen. Hun nut is dus onbetwistbaar. Anderzijds, en dat maakt het des te relevanter, is Conneqtr op initiatief van de vereniging ADEB-VBA mede tot stand gekomen door concurrerende ondernemingen en hun leveranciers en partners. Door samen Conneqtr op te richten, standaardiseren we processen en dragen we bij tot de verbetering van de algemene efficiëntie van de bouwsector in België, wat iedereen ten goede komt. Dit is een voorbeeld van collectieve intelligentie."


Digitale oplossingen voor de efficiëntie van bouwplaatsen

Conneqtr biedt digitale toepassingen aan die het administratief beheer van bouwwerven verbeteren. Meer specifiek vervangen de Conneqtr-toepassingen het papierwerk door gebruiksvriendelijke digitale instrumenten. Dit is een ongekende verbetering, die tijdverlies beperkt en het werk efficiënter maakt voor alle betrokken partijen op een bouwplaats, met inbegrip van aannemers en leveranciers.

Twee oplossingen zijn reeds ontwikkeld en zullen binnenkort op de markt beschikbaar zijn:

  • Het digitale platform Zen standaardiseert en maakt de opslag mogelijk van wettelijke verplichtingen en documenten in verband met de check-in-at-work en kwalificaties.
  • De mobiele app Smooth digitaliseert het leveringsproces om het eenvoudiger, betrouwbaarder en sneller te maken voor zowel de aannemer als de leverancier.

Conneqtr is een spin-off van de aannemersvereniging ADEB-VBA en werd opgericht in samenwerking met zeven Belgische bedrijven die actief zijn in de bouwsector, waaronder, naast BESIX, de bedrijven Denys, Artes, Dethier, Stadsbader, Visser & Smit Hanab en Wyckaert.
De Zen- en Smooth-oplossingen werden gedurende verschillende maanden op de werven getest door de mede-ontwerpers van Conneqtr. Deze tests verliepen zeer succesvol. Vanaf september 2021 zullen zij beschikbaar zijn voor alle ondernemingen die actief zijn in de bouwsector.

Conneqtr wil in België de standaard worden voor het administratief beheer van bouwwerven. En om papierloze bouwplaatsen te realiseren op een manier die de hele sector ten goede komt.


Member of logo