Jacques Delens gebruikt mobiele batterijen voor haar bouwplaatsen in de stad

30 mei 2024

Op het project Triomphe 160, gelegen in Oudergem (Brussel), toont Jacques Delens haar engagement voor duurzaamheid en operationele efficiëntiedoor mobiele batterijen van NearGrid te gebruiken. Die batterijen zijn een schoon alternatief voor de traditionele dieselgeneratoren. In opdracht de gemeente Oudergem bouwt Jacques Delens een openbaar toegankelijk gebouw op de Boulevard du Triompje. Het gebouw zal verschillende diensten en facilitieiten voor de gemeente huisvesten.

Het mobiele batterijsysteem dat gebruikt wordt op de bouwplaats is aangepast aan de bouwindustrie en ondersteunt de transitie van onze bouwprojecten en ondersteunt de overgang naar hernieuwbare energiebronnen. Deze strategische overstap van diesel naar mobiele accu's sluit aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Jacques Delens en verhoogt de efficiëntie van haar stedelijke bouwprojecten aanzienlijk.

Etienne Banse, Managing Director van Jacques Delens, uit zijn tevredenheid: “We zijn erg blij met onze overstap van dieselgeneratoren naar een mobiel accusysteem. Het is krachtig genoeg om alle essentiële activiteiten op het terrein te ondersteunen, inclusief de aandrijving van onze torenkraan. Deze overstap vermindert niet alleen de ecologische voetafdruk, maar minimaliseert ook de geluidsoverlast en de luchtvervuiling - zaken die in de dichtbevolkte stedelijke gebieden van Brussel waar we actief zijn.”

Dankzij de plug-and-play-oplossing zijn een snelle implementatie en een groot aanpassingsvermogen verzekerd, wat essentieel is als je aan de dynamische eisen van moderne bouwomgevingen wil voldoen. Samen met de afdeling Plant & Equipment van BESIX onderzoekt Neargrid nog andere mogelijkheden om generatoren te vervangen door batterijpakketten en overweegt het ook te investeren in zijn eerste elektrische kraanwagen.

Het initiatief stelt een nieuwe standaard voor duurzaamheid in de boyw en toont aan dat operationele efficiëntie en duurzame verantwoordelijkheid inderdaad samen kunnen gaan.

Photographer: © Gatien Baron | Copyright: © Gatien Baron

Specificaties:

Netaansluiting

  • Netspanning: 3-fasig - 400V + N + PE / 3-fasig - 230V + PE
  • Netstroom: 16 tot 32A

Voeding naar de bouwplaats

  • VERMOGEN - NOMINAAL: 80 - 140kVA
  • PIEKVERMOGEN - MAXIMUM 15S: 120 - 140kVA
  • ELEKTRISCHE VOEDING MOTOREN TORENKRANEN: 1 stroomkring 160A vast aansluiten op klemmenstrook
  • ELEKTRISCHE VOEDING TORENKRANEN EN BOUWPLAATS: 1 stroomkring 63A aansluiten met CEE connector IP67

Batterij

  • GEÏNSTALLEERDE CAPACITEIT: 40kWh
  • BRUIKBARE CAPACITEIT - BEGRENSD: 20kWh
  • AUTONOMIE BIJ NETUITVAL: 4h - 1 tower crane

Member of logo