Jacques Delens: Inhuldiging van de gebouwen Volta III

26 oktober 2021

Op 25 oktober werden de Volta III-gebouwen ingehuldigd in aanwezigheid van Nawal Ben Hamou, Brussels staatssecretaris voor Huisvesting, Christos Doulkéridis, burgemeester van Elsene, Bieke Comer, voorzitster van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM), en Simon Collignon, voorzitter van Binhôme.

Het project Volta III, gebouwd door Jacques Delens, bestaat uit twee passieve gebouwen en biedt 24 sociale woningen van hoge kwaliteit, waaronder twee voor personen met beperkte mobiliteit. Ter gelegenheid van de inhuldiding van Volta III bezochten de gasten ook de bouwplaats van Volta II. Volta II, dat ook gebouwd wordt door Jacques Delens, bestaat uit een grootschalige renovatie van 54 sociale woningen. De eerste fase wordt momenteel afgerond en omvat 18 huizen en twee gebouwen met drie appartementen. De tweede fase, waarin de resterende 30 eenheden worden gebouwd, zal in maart 2022 worden opgeleverd.

Etienne Banse, Algemeen Directeur van Jacques Delens: "Volta III is een voorbeeldproject op het vlak van sociale huisvesting in Brussel, omwille van de kwaliteit van het gebouw en de manier waarop het in zijn omgeving past. Het project is namelijk omgeven door groen en met respect voor het stedelijk patrimonium van de wijk ontwikkeld. We zijn erg trots dat we het gebouwd hebben. Ondanks de pandemie zijn we in 2020 met de bouw begonnen en konden we het in 2021 opleveren. Ik wil dan ook onze teams feliciteren. Daarnaast wil ik ook de BGHM bedanken voor de aangename samenwerking en hun vertrouwen gedurende het hele project. We gaan nu verder met de grote renovaties van andere bestaande gebouwen in de Volta-tuinwijk. Zo zijn er de 54 eenheden van Volta II, waarbij BGHM en Binhôme opnieuw onze klanten zijn, en de 132 eenheden van de gebouwen Vandeuren voor Binhôme."

De Volta III-gebouwen werden ontworpen door de architecten A229 en Stekke + Fraas. Hun doel was om zoveel mogelijk natuurlijk licht te creëren en een voortreffende leefomgeving te kunnen bieden, met zowel een prachtig interieur als een groene omgeving. Het project ligt in het hart van een van de meest dynamische wijken van Brussel, namelijk de universiteitswijk van Elsene. Het bevindt zich vlakbij haltes van het openbaar vervoer en heeft 54 fietsparkeerplaatsen.

De Volta III-gebouwen zijn eigendom van de gemeente Elsene en zullen voortaan worden beheerd door Binhôme, een vooraanstaande openbare vastgoedmaatschappij in het zuiden van Brussel met meer dan 2.500 sociale woningen. De opdrachtgever voor de werken was de BGHM, de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij.


Member of logo