Jacques Delens: Tivoli GreenCity is de meest duurzame wijk ter wereld

19 december 2020

De Brusselse wijk Tivoli GreenCity, ontwikkeld door citydev.brussels, heeft het BREEAM Oustanding-milieucertificaat behaald en is daarmee officieel de meest duurzame wijk ter wereld. Jacques Delens, een entiteit van BESIX Group die zich richt op de Belgische markt, heeft actief bijgedragen aan de bouw ervan, in samenwerking met de bedrijven BAM Contractor en BPC.

De Tivoli GreenCity wijk is 4,5 hectare groot en omvat 400 passieve en/of energieneutrale woningen, kinderdagverblijven en winkels. Het combineert concepten van zachte mobiliteit, sociale diversiteit en burgerparticipatie met biodiversiteitsdoelstellingen, groene gevels en vooral duurzame water-, afval- en elektriciteitsmanagementsystemen.

Verschillende architectenbureaus hebben bijgedragen aan het ontwerp, waaronder architectesassoc*, Parbam (Kairos, Pargesy), Adriana (Cerau, Atelier 55, Atlante, YY Architecture, Eole) en Boydens Engineering.

Jacques Delens en BESIX Group zijn vaak voorlopers op het vlak van energie-efficiëntie en ecologisch ontwerp van gebouwen. Vooral in Brussel, waar Jacques Delens het eerste passieve kantoorgebouw in de Europese hoofdstad heeft gebouwd en waar de entiteit meermaals laureaat was van de be.circular-prijs van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de projecten Brederode II en Tour à Plomb.


Meer informatie over Tivoli GreenCity: www.tivoligreencity.be
Meer informatie over Jacques Delens en BESIX Group: www.jacquesdelens.be en www.besix.com


Member of logo