Maatregelen genomen door BESIX Group in België als reactie op de COVID-19 pandemie

23 maart 2020

Op dinsdag 17 maart 2020 nam de Belgische federale regering een reeks nieuwe maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te bestrijden. Ze zullen gevolgen hebben voor het personeel van BESIX en haar dochterondernemingen in België.

Bedrijven zijn, zonder uitzondering, verplicht zo veel mogelijk telewerk te organiseren. Dit betekent dat iedereen bij BESIX en haar filialen die in België actief zijn, nu in besloten kring thuis moet werken. Voor functies waarvoor telewerken niet mogelijk is, zullen de regels van sociale afstand (>1,5m tussen personen) strikt moeten worden nageleefd, zowel op het werk als in het vervoer.

Aangezien wij grotendeels actief zijn op (grote) bouwplaatsen, zijn deze sociale afstandsmaatregelen moeilijk te combineren met onze activiteiten. Op basis van deze maatregelen en deze vaststelling hebben BESIX en haar Belgische filialen besloten om de werkzaamheden op de bouwplaatsen voort te zetten, na een nauwkeurige analyse van de omstandigheden op elke site.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: “De strijd tegen COVID-19 is een collectieve inspanning en we moeten ons allemaal actief inzetten om de verspreiding van het virus te beperken. We zijn ons ervan bewust dat dit verontrustende tijden zijn, maar het is onze plicht om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de gezondheid, het welzijn en de veiligheid te waarborgen van al onze werknemers en de lokale gemeenschappen waarin we actief zijn.”
Member of logo